Akupunktur, Zoneterapi, Kolding, Behandling
- styrker og opbygger din krop
Stacks Image 24981

Massage

Der tilbydes en helhedsbehandling fra fod til isse, så der skabes veltilpashed og afslapning i kroppen.
Massage kan vælges som supplement til zoneterapi-behandlingen.

Den massageform jeg anvender, virker ved, at jeg gennemarbejder musklerne fra deres udspring til deres tilhæftning. Denne behandling af musklerne medfører en øget blodgennemstrømning og opløsning samt udskylning af kroppens affaldsstoffer. Kredsløbet bliver derved stimuleret, muskelbalancen øges samtidig med, at immunforsvaret aktiveres. Massagen virker afspændende og smertelindrende på ømme og overbelastede muskler, derudover øges kroppens udskilning af affaldsstoffer. Derved opnås større bevægelighed i muskler og led.

Jeg tilbyder også babymassage og babyzoneterapi, se mere under menuerne nederst på siden!

Jeg er ligeledes uddannet i sports- og sportsskademassage, hvor der også anvendes akupressur/akupunktur som effektiv behandlingsform.

Sports- og sportsskademassage er en effektiv og dybdevirkende massage der bruges før eller efter sportspræstationer for at holde en kraftig opspændt muskulatur blød og smidig. Denne massage lindrer, da man fjerner mælkesyren i musklerne. Sportsskademassage er meget effektiv til genopbygning af muskulaturen omkring og efter en skade.

Massagen bygger på forskellige teknikker så som fysiurgisk massage, triggerpunktsmassage og akupressur.

Dyrker man sport på et højt plan, kan man forebygge sportsskader ved at få regelmæssig massage.

Min erfaring er, at netop kombinationen zoneterapi og derefter massage i langt de fleste tilfælde har en yderst positiv indflydelse på en anspændt og/eller stresset psyke.
Massage kan både anvendes ved svære muskelspændinger eller som generel afslapning. Også gravide kan have gavn af massage, da den store hormonelle forandring og øgede vægt kan give mindre eller svære gener i form af ryg- og nakkesmerter, væskeophobning osv.

Muskelmassage kan være et godt valg ved:
- Myoser / Stress
- Spændingshovedpine
- Genoprettelse af skeletstrukturen / Skader
- Afbalancering

 

Babyzoneterapi - klik for at læse mere 

Der behøver ikke gå mange uger, fra baby er kommet ud af maven, til du kan give den lille lidt kærlig velvære i form af blid zoneterapi. Med zoneterapi kan du styrke babys immunforsvar, sætte gang i fordøjelsen og skabe trivsel og velbehag for baby.

Dit lille barn ved instinktivt, hvad der er godt for det, og de fleste babyer kan godt lide at få zoneterapi. Det er blide tryk, og det gør ikke ondt på baby.Jeg vil vise dig forskellige trykteknikker til hjemmebrug. Dit barn vil nyde den tætte kontakt, og I kan gøre det til en rigtig hyggestund.Du skal ikke være bange for at gøre skade. Som uøvet er det mest en gang blid og behagelig fodmassage, du giver din baby. Jeg vil i starten guide dig igennem trykkene.

Dine tryk kan afhjælpe lette gener, og det, du skal være opmærksom på, er, at du bevæger fingrene i den rigtige retning. Ellers kan du komme til at skabe for eksempel forstoppelse i stedet for at lette fordøjelsen.

Det er ikke meget, der skal til, før zoneterapien har en effekt. Ti minutter er rigeligt, og det vil sige ikke mere end maks et par minutter på hver zone. Hvis baby bliver træt før, stopper vi bare. 

Behandlingen skal ikke gives hver dag. Hver anden eller tredje dag er fint, men der må højst gå tre dage imellem, hvis du vil afhjælpe en gene.

Kolik
Mange babyer er plaget af kolik i den første tid. Barnet er utrøsteligt og trækker knæene op til maven og presser i perioder uden resultat. Det slider hårdt på både barn og forældrene, der i forvejen har brugt en del af det eksisterende overskud.
Ofte er 3-5 behandlinger givet med 3-4 dages mellemrum, tilstrækkeligt til at fjerne kolikken.

Mellemørebetændelse
En del børn rammes af gentagne infektioner i mellemøret, med kun korte perioder uden sygdom. Barnet kommer ind i et forløb af infektioner efterfulgt af penicilinbehandling i en uendelig cyklus. Dette er en stor belastning for barnets immunforsvar.
Zoneterapibehandlinger gives med en til to behandlinger ugentligt til at starte med, derefter lidt sjældnere i takt med bedring, indtil der er ca. en måned mellem hver behandling.

 Babymassage - klik for at læse mere

Babymassage giver ofte en tæt og hyggelig stund mellem forælder og barn, udløser endorfiner, og giver derved større velvære. Massage kan ligeledes mindske koliksymptomer, forbedrer kropsbevidsthed & motorik samt stimulerer barnets sanser & kredsløb mv.

Blid massage er et vidunderligt redskab til nærhed og kontakt, sundhed og velvære, ikke kun for babyer men for alle gennem hele livet. For babyer og spædbørn er berøring og bevægelse helt afgørende for vækst, trivsel og udvikling - både fysisk og psykisk.

De positive effekter af berøring i form af blid massage er mange og veldokumenterede. For babyer og småbørn er berøring ligefrem livsvigtig. Som kroppens største og i starten mest følsomme sanseorgan er huden nøglen til barnets motoriske og neurologiske udvikling.

Heldigvis modtager de fleste spædbørn masser af intuitiv berøring og kærlighed fra deres forældre, og mange mødre har lært spædbørnsmassage. Men børnene er jo ikke hjemme hele tiden. I dag tilbringer mange børn adskillige timer udenfor hjemmet. Forskellige fagpersoner har babyerne og småbørnene i hænderne, inden de når børnehavealderen.

Stressfaktorers indvirken,  som selve fødslen, fordøjelse, institutionsstart, vaccinationer etc,  kan minimeres med babymassage og zoneterapi. 

Jeg vil ligesom ved babyzoneterapien, vise dig forskellige massageteknikker, som I kan anvende derhjemme.

Akupunktur

Klik for at læse mere

Efter den traditionelle kinesiske teori hviler akupunkturen på det princip, at mennesket er en del af naturen, og det er de samme love, der gælder både for mennesket og naturen.

Teorien går ud på, at der både i mennesket og naturen findes en orden, der kan forudsiges.
Forstyrres denne orden af en al anden grund, og der kommer ubalance i det dynamiske forhold ml YIN og YANG, opstår sygdom - både hos mennesket og i naturen.

Den kinesiske teori er i det hele taget rodfæstet i den tanke, at mennesket er uløseligt forbundet med kosmos, med jordens og himlens energier og rytmer. Kineserne mente, at mennesket var en kopi af universet.
For mere end 2000 år siden sagde de gamle kinesere, at man skal respektere jorden som sin egen krop!

Akupunkturpunkter er i virkeligheden ikke punkter, men små områder med energikoncentrering. Faktisk er punktet ikke større end 1 mm i diameter! Altså præcision er ret afgørendene! 

Akupunkturpunkter har forskellig følsomhed og forskellige "specialiteter" på den måde, at de hver for sig varetager forskellige opgaver med henblik på at holde alle organismens funktioner afbalancerede trods stadige forandringer.

 

Jeg anvender sterile engangsnåle og afspriter både dig og mine hænder førend der sættes nåle i.

 

 

 

 

Stacks Image 24975
Logon
Stacks Image 226416
Klinik Ebbesen v/Kirsten Ebbesen | Karen Blixens Vej 2 | 6000 Kolding | Tlf.: 31 75 25 80